halt

Blev ingen tävling i lördags, för i fredags när jag skulle jogga henne så var hon halt bak.. Så fruktansvärt segt, så fort man skall göra något så skiter det sig.

Hon stod i lördags och igår så skrittade jag lite + lite trav och då var hon möjligtvis lite stel men ingenting mer, så fförhoppningsvis är hon betydligt bättre idag.
Antagligen så hade hon väll vrickat sig eller sträckt sig eller något sånt, inget allvarligt hoppas jag.


För övrigt har jag haft en underbar helg i jönköping med goaste b-rudarna




grymmaste helgen på länge !

/caroline

BÄST



sandris

idag var vi på

dock åkte vi hem utan sadel... haha
Biddy har knepig rygg eller något. Provade bara två sadlar, fanns ingenting annnat som skulle passa sa hon....
Menmen, man får väll lita på dem som kan.

Behöver en ny sadel så får väll fortsätta kolla runt efter sadelutprovare osv. Kommentera gärna om ni har tips på någon bra i området, gbg-lerum-asås typ..

Imorgon är det hoppträning och på fredag är det tävling wihoo
/ caroline


värt att tänka på

Ryttare som inte är beredda att lägga ner 110% på sin häst skall inte ha någon häst.

Biddy är verkligen mitt allt, skulle aldrig svika henne, ALDRIG. Kan knappt låna ut henne till någon, får nästan dåligt samvete (förutom till mamma då, men hon rider ju inte). Ibland känner jag att det skulle vara skönt att låta någon annan rida henne någongång då och då, inte regelbundet utan bara om man har någon stressig dag eller allmänt tpl, haha. Men det tar verkligen emot, tror inte att Biddy skulle ha någonting emot utav det så längde det inte är 10 olika ryttare, utan en och samma varje gång. Men jag är så rädd att någonting skall gå snett eller ske på ett annorlunda sett, Biddy är ju van vid hur jag gör och mina rutiner, mitt sätt att rida, mitt sätt att säga ifrån (sätta gränser) osv.
Skulle aldrig exempelvis kunna säga att jag är trött på hästen och låta bli att vara där i någon vecka/veckor. Saknar henne så fort jag är ifrån henne även fast det är skönt att ha ett eget liv utanför stallet vilket jag har.

Men hon är verkligen min bästa vän, hon ställer upp för mig i alla lägen och man märker verkligen hur mycket hon "tyr" sig till en. Exempelvis när hon är stressad och orolig så stissar hon runt som en galning men hon söker ändå kontakt genom att använda munnen på ens axel, små nagga lite och putta till en. Ibörjan tyckte jag bara att hon bara var brötig och jobbig men nu har jag förstått att det är hennes sätt att ta kontakt och säga "hjälp mig, vad skall hända nu?". Som en liten bebis, vilket hon också är.
Kan inte ens föreställa mig den dagen då jag skall sälja henne, kommer nog aldrig kunna göra det.. Men tack gode gud så är det flera år kvar tills dess. Jag och biddy har precis börjat vår resa och jag hoppas den blir lång, rolig och händelserrik.


Jag älskar dig mer än vad jag någonsin kunna föreställa mig <3 Min alldeles egna Fresco Swing Diamond


bilder


guuud

Herregud va det var länge sedan jag skrev något här, inte helt okej... Det är tur att vi har Carro!!
Sedan jag skrev här sist har det hänt en heldel tex så har

Astan blivit rakad, Vi VANN div III dressyren jag och Astan kom 2:a i förklassen Andra laget kom 4:a, jag har tränat enheldel med skolan osv.

Har tyvärr inga bilder på denna datorn, men ska försöka slänga upp några inom kort:) Imorgon ska jag iväg och göra något riktigt kul... mer än så får ni tyvärr inte veta nu.


slänger upp en bild på denna grymma människa!!! fy f*n vad han är grym!!!

/emma

stallet

åker till stallet om 10 min, blir att rida lite dressyr i ridhuset, tror det  är otroligt blött i padocken..

BILDBRIST!!
fick bli en bild på alex, btw den nosgrimman som han har på bilden? Hittade den möglig i en annan del av stallet häromdagen, fattar inte hur den hamnat där.. ;O putsade upp den och satte den på Biddy, dock i minsta laget haha. men tycker den är sjukt snygg



/ caroline

Nymockat

Biddys box! Bymockad och nyspånad, har lagt in rätt mycket spån så ska försöka få till en spånbädd :)
Va står era hästar på ? Spån halm torv osv? Berätta gärna fördelarna med respektive material.

Visste ni att andrea olssons Filip ll har stått i denna boxen ? ;)


så otroligt glad

Fick precis en otrolig överraskning, tids nog kommer ni få reda på vad det är! ;)



/ caroline

tävling


http://ponnyochryttare.se/?p=4620

/ caroline

Sjuk

Känner mig lite sådär Halvdålig, inte jätte sjuk och inte heller helt frisk.. Så tackade helt enkelt nej när jobbet smsade mig imorse, fick frågan om att vara slöjdlärare haha! Helt sick..


Känner dock att det börjar gå utför med den här bloggen, funderar på att om jag ska fortsätta blogga så ska jag nog börja skriva lite om vad jag gör för övrigt också, inte bara hästar. Men självklart mest hästar då. För de känns lite enformigt..

Helgen har vart helt okej, tog det väldigt lugnt i fredags, klippte bland annat biddy. Blev fint, aldrig klippt innan:) fick ta halva benen för SEn börja hon slå och hoppa runt, kittlades antagligen där. Sen på lördagen var det party med min bästis Elisabeth ! Alltid lika roligt. SEn igår tränade jag. Shit vilken träning haha! Den va väldigt lärorik faktiskt och en del saker "kom till ytan". Börjat hitta hennes svaga punkter inom hoppningen osv.

/ Caroline


SKÄMS

Sveriges sämsta bloggning pågår på den här bloggen. (bara så alla vet..)

Men haha iaf, idag så har jag vart med Johanna ( http://johannaagren.blogspot.com ). För er som inte vet så är det Elisabeths syster (på ponnyochryttare). Båda två är mycket nära vänner och känt dem i hela mitt liv ungefär :)
Men efter ja var med Johanna så åkte jag direkt till stallet. Red ett pass i padocken, märker verkligen hur fin hon blivit det senaste. Känner knappt igen henne, nästintill felfri galopp i båda varven (?!). Ska filma en dag så skall ni få se.

Köpte detta fina pannbandet idag också haha!


Regniga Sverige (detta skulle publicerats imorses)

Sitter just nu och äter frukost. Ska gå ner till jobbet snart. Börjar om 40 min ungefär. Jobbet idag består av att vara gympalärare på centralskolan;)
Helt underbart att jobbet ligger så nära. Dock öser regnet ner, inte lika fullt så underbart.
Ikväll blir det ridning, kan förhoppningsvis galoppera idag. För er som inte vet åkte biddy på en redig förkylning förra veckan med feber. Men nu börjar det gå åt rätt håll. Ska KANSKE till och med starta en lc dressyr på söndag. Bara en liten klubb tävling. men det beror på hur hon är efter ja ridit idag ;) men hade vart såå roligt!
Nä nu ska ja äta upp och sen skynda till jobbet. Puss ha en bra dag!

/ Caroline



DISS

Min DISS går till dessa kavajerna:


cant help it! men jag tycker dom är otroligt fula. Gillar inte de röda kanterna, ser ut som en sjömansdräckt..

/ caroline

edit: menar självklart vita kanter. måste vart väldigt trött när ja skrev detta


har så mycket att göra

har så mycket att göra nu för tiden så bloggen blir tyvärr lidande .. hinner verkligen inte blogga!! tur emma finns! <3

ska anstränga mig och verkligen försöka!

/ caroline


Astans vecka

Måndag: ut
Tisdag: Johanna rida
Onstag: träning med skolan för Sandra och Pia
Torsdag: Ut
Fredag:Tömköra
Lördag: Vila
Söndag tävla

/ Emma

uteritt

Red ut idag, han var helt otroligt fin måste jag säga, han har blivit riktigt mjuk och fin i munnen sen vi raspade tänderna på honom förra veckan! Klättrade lite och skrittade mycket.

Nu måste han dock rakas väldigt snart! Han ser ut som en liten nallebjörn och svettig blir han också... Imon ska jag på mitt livs första hockeymatch (HAHAH), så johanna rider honom.

/ Emma

Dressyr träning

Dressyr tränade för världens bästa Lisa idag och det gick grymt bra! Astan var verkligen tillbaka i sitt rätta jag!
Han var jätte fin i formen och han tänkte framåt! Skänkelvikningarna i trav är forfarande väldigt jobbigt så där tar de lite stopp, men annars är jag väldigt nöjd men min fina prins idag!

Bilder kommer imon! :D

/ Emma


VÄRDENS BÄSTA!

Astan har varit helt underbart fin denna helgen!

skriver mer omen stund! :)

/ Emma

RSS 2.0