ute ritt

 Idag blev det en uteritt för våran del! Konditions träning och Astan var mega pigg! på vägen drog han förbi de andra och jag fick inte stopp HAHA ponnyn kan om han vill ;) Man märker verkligen hur kul de tycker att det är att få komma ut och bara galoppera!

/ Emma

Sandra träning

Hoppträningen igår gick riktigt bra måste jag ändå säga. Han var inte riktigt så pigg som förra veckan men jag kunde lita betydligt mer på honom! Som jag tror att man ser på carros film så hade vi fyra räcken med ett galoppsprång imellan, sånna här övningar älskar både jag och Astan! Han blir riktigt pigg varenda gång!  Denna övning gjordes sedan om till en tre kombination. Det var lite långt för Astan men det gick bra ändå, speciellt när hindrerna blev lite högre för då vinner dom ju mer mark i spånget. Banan, kom lite fel på något hinder men helt perfekt på de flesta och det kändes väldigt bra!

Lite kort och dålig sammanfattning men denna veckan är bara katastrof! Måste bli ändring på detta nu innan jag avlider haha! Tur att jag har min fina Astan! ( Imon lovar jag grym uppdatering!)

/ Emma

KOMMENTERA

det hade vart mkt roligare och blogga om man fick lite kommentarer!


film från träningen

ser rent ut sagt förjävligt ut på filmen. Men så blir det med överladdad häst som inte vet vart hon skall ta vägen;)
Är super nöjd ändå!! Hästen ställer upp till 110 %, det är det som är viktigast <3


Även de vackraste sagorna har sina slut....


ursäkta!

Ursäktar ännu en gång den kassa uppdateringen, men förtillfället går mitt liv inte riktigt ihop! Lovar att berätta om hur  träningen gick idag imon!
/Emma

hallå bloggen!

Precis hemma efter träningen med Biddy!
Ja hmm vad skall man säga av dagens träning egentligen.. Hon gjorde allt jag bad henne om men på hennes egna lilla vis ;)
Inte hopppat sen några veckor tillbaka så mycket förståligt.. Skall ta mig en dusch nu och äta, slänger nog ihop en film sen för mamma filma :D

Sen har jag lovat film sen provridningarna också, och har äntligen fått en ny dator nu som stödjer de formatet så nu kan ja fixa det :)

/ caroline


falsterbo i sommras, saknar!!!

snart ett år sedan






Med äkta vänner en fantastik familj och världens finaste ponny kan man klara allt!


vila

Idag får Astan vila och jag får lite tid till alla miljoner läxor och kanske även hinner sova lite haha! Skulle ha tränat men känner att jag har för ont i halsen för att det ska vara så smart :(
Är det något ni skulle vilja läsa om? kom med förslag så lovar jag bättre uppdatering! :)


kan någon spola tillbaka tiden sisådär 2-3 år ?












Min finaste lilla ängel, kommer aldrig att glömma dig! Världens finaste prins som lärde mig så enormt mycket<3

/ Caroline

idag

Fullt schema idag! Min pappa fyller år idag så ska baka hans favorit kakor snart, sen plugga fysik om jag hinner ska jag gå ut och springa. Sen blir det stallet, hjälpa till på tävlingarna där sedan tömköra Astan och efter det styrelsemöte. haha fullt upp så ingen bra uppdatering idag! 

/Emma

Bilder

Kommentera på nu då :D
/ Emma

Resultat Dressyr

Vart ska man börja...

Kan ju börja med att säga att det var riktigt pissväder! På Framridningen går han i hyfsat fin form men känns lite seg, men efter ett tag känns det faktiskt riktigt bra! Synd bara att jag då hade en kvart kvar tills det var min start så blir massa tid att bara rida runt typ. När vi är där man väntar på att det ska bli ens tur börjar det ös regna haha men han går riktigt fint ändå. Men väl inne på banan blir han jätte seg! Fattar inte varför han alltid ska bli det?

I vilket fall så tar vi oss igenom programet med bara två riktiga missar, den ena var helt och hållet mitt fel! Jag tyckte att det både kändes som och såg ut som att han fattade felgalopp så bröt av och fattade ny helt o hållet i onödan haha och sedan bröt han av för tidigt i samma galopp...
Fick i allafall 63.70 % och 2 utanför placering med inte särskilt mycket marginal.

I mitt lag red även Lisa och Lina och vi lyckas VINNA lag klassen. Även det andra laget gjorde grymt fina rundor måste jag säga! :)
Vill ni ha film ska det var många kommentarer! Några bilder kan ni få iallafall!
som sagt REGN!
Mer bilder kommer imon! 

/Emma

Första träningen

Här är några bilder från min och Astans aldra första Sandra träning. Inte den mest lyckade träningen vi gjort men jag var nog lite nerrvös haha. Men det är kul att se tillbaka och se hur stor skillnad de faktiskt är! :)
/ Emma

Imooooon

Imorgon är det dax för första omgången o div III dressyren, ska bli riktigt spännande och roligt! Så idag blir det att putsa,knoppa och fixa allt inför imon! Hoppas han går som han gjorde igår, då blir det roligt haha :D
/ Emma



Dressyr träning

Dressyr tränade igår för lisa och det gick jätte bra! Han var så fin! Tränade mycket förvänd galopp, ökningar och skänkelvikningar och att han ska gå i en lite högre form. 

Han har nog aldrig barit så stadig i formen i galoppen som han var igår. Den förvända galoppen gjorde han också väldigt bra. Skänkelvkningarna har vi verkligen jobbat med! Innan kunde han knappt göra dom i trav haha men det gjorde han också bra, lite mer kraft i steget är dock önskvärt... Även ökningarna behöver enheldel arbete.
Skulle ha filmat för han gick väldigt bra så det skulle ha varit väldigt roligt för mig att se om det såg lika bra ut som det kändes, kanske att det hade varit roligt för er med? :) Får ta det nästa gång!

Känns dock forfarande som att jag inte riktigt kommer runt honom i dressyr sadeln, men jag hoppas det blir bättre snart för annars är den väldigt skön!

bild från förra träningen
/ Emma

sticker till bästa skatten


drar till klara nu, skall bara duscha

förövrigt så red jag Biddy idag för första ggn på några dagar, skrittade visserligen bara men endå¨, hon kändes fin dock ville hon inte riktigt arbeta med ryggen och blev lite sur på mig;) men sen skärpte hon sig!!:)
harehaj!


provridningar

Någon som vill se klipp från mina provridningar när jag letade storhäst ?
kommentera om ni vill se ;)


/ caroline



4 bilder från Biddys allra första hoppträning







ursäkta min extreeemt dåliga sits, inte för att skylla ifrån mig på nått sätt men den sadeln tar kål på mig!! den passar inte henne heller så jätte bra med tanke på att hon redan musklat om sig sen hon fick den, så skall snart köpa ny"!!!!!!!!!

/ Caroline

stövlar

vad tycker ni om dessa stövlar? Hiss eller Diss?
Hur snyggt hade det inte varit med dessa stövlarna nu när jag har brun sadel? Perfekt till vintern också då dom är betydligt tjockare än mina pioneer desseutom kan man ju göra dem större i skaftet. Deffenetivt ett stort vill ha!
/ Emma

Sandra träning

Ska till stallet om inte så jätte länge hoppas jag! Sandra träning idag! Gud vad det ska bli roligt, har inte hopptränat sen lägret. Synd bara att vädret är skit! hoppas det inte regnar för mycket så kanske mamma kan filma eller ta kort. Ska ni ha film får ni kommentera på ordentligt!:)
bild från i våras :)
/ Emma

bilder herrljunga 14 maj

Jag och Astan tävlade i Herrljunga den 14 maj i år även då gick det väldigt bra faktiskt! :) Tänkte att ni kunde få lite bilder :) I L:C kom vi 6:a och i L:B 2:a :)
hur söt?
/Emma

Ursäkta!

Ni får ursäkta den kassa uppdateringen från min sida, har verkligen haft fullt upp! 

Igår red jag ut med ylva och Johanna konditons och styrke träning blev det. Det var riktigt roligt både för häst och ryttare. Ska fixa lite roliga inlägg nu innan jag ska till stallet men först måste jag äta ha det bäst sålänge!
/ Emma

tidig morgon

EN riktigt FAIL dag!
min skola har ännu inte börjat, den börjar 1 sept, men ändå så tvingades jag gå upp super tidigt, typ vid halv 8 bara för att hovslan skulle vara i stallet vid 9. Och kvällen innan hade jag bestämt mig för att ta cykeln upp till stallet för att få lite motion. Så halv 9 inser jag att cykeln behöver pumpas, så funkar inte cykel fan pumpen och jag blir galen. Inser att jag får ta moppen ist för annars skulle  jag inte hinna. Så jag åker iväg, halvvägs inser jag att bensinen står på EMPTY, alltså den är helt slut..... Så jag smygkör till stallet för att vara så sparsam som möjligt. KOmmer dit, ser att Alla hästar är inne utom Biddy och en till, alltså har dom hunnit släppa ut henne först. Springer ner för klockan är över 9, så ringer mamma och säger att hovslagaren är sjuk, så ja blir skit arg för att jag behövde gå upp tidigt i onödan hahaha, lat är jag. Och uppepå det så kommer ridskolechefen och säger att Biddy hade lite brottom in i hagen så hon har lyckats ha sönder en stople i hagen, ja så då får jag springa ner med klubba, spett´och ny stolpe. Tänker att det här ALDRIG kommer gå men lyckas faktiskt ;) ibland blir man förvånad över ens krafter haha.
Och sen smyyyyygköra till Statoil och tanka och ja lyckades faktiskt komma dit konstigt nog haha!!
Sen sova i min underbara säng <3

det var min förmiddag det ;)

/ Caroline


ingen ridning

Rider inte Biddy just nu tack vare koliken, hon är fortfarande otroligt svag.. Hon får ju inte lika mycket mat just nu heller iom att hon inte ska få tillbaka det. När man longerar henne så brukar hon i vanliga fall mer än gärna trava runt, inte skritta, och busa lite genom att göra små kråkhopp och hålla på med huvudet , nu vill hon inte ens gå upp i trav, bara skritta :( så jobbigt att se..


väldigt dålig bild!

finns inte så mycket att blogga om när man inte rider.. hmm
längtar efter att få komma igång, och hoppa och tävla!!

/ caroline


Astans vecka

Bär av till stallet om ett tag, Astan ska få vila vi tar bara en liten promenad. Sedan är det hästägar möte, får se hur lång tid det tar denna gången... Alla har ju sina viljor om man säger så.

Förövrigt ser Astans vecka ut typ såhär...


Fråga

Vilket gymnasie och vilken linje ska du gå?:)

Jag ska läsa Teknik design med extra idrott häst på Lerum. Är det någon av er läsare som ska gå på Lerum? :)

/Emma

ny kavaj!

Har glömt att berätta att jag inhandlat en ny kavaj, en mörk grå med kritstrecks ränder från Kingsland!
Satt helt perfekt, också var det ett perfekt pris på den så kunde inte låta bli hehe!
Har ju min andra JW också, en hel svart. Men tyckte det kunde vara kul med lite färgförändring.. Även fast grått egentligen är finast att ha på skimmlar.. menmen!



/ Caroline


skäms för att jag är så j*vla dålig på att uppdatera!!!

låter rubriken tala!

/ caroline

liiten Emma

2005
2004
2006
2008
HAHAH Nu kan ni skratta haha
/ Emma

helt slut

Har precis varit o tränat,jag tror att om man tränar sig själv blir ridningen bättre. Inte just att man blir bättre på ridning kanske men att man orkar mer. Jag vill inte att det ska vara jag och min kondis som sätter stopp för min och Astans utveckling. Vad tror ni? är det viktigt att träna sig själv även om ridning inte är en så "fysikt krävande sport"  ( missförstå mig rätt med min "beskrivning" jag menar inte att ridning inte är jobbigt, eh ni fattar vad jag menar? )

Nervös är jag också för imon börjar jag i en helt ny skola med en helt ny klass jisses... ska försöka fixa några tidsinstälda till imon så ni har något att läsa

/ Emma

Ser ut att bli en lång kväll i stallet ida...

img_3211 (MMS)

Ser ut att bli en lång kväll i stallet idag också.. Kom iväg vid 4 tiden och var väll i skara 5-halv 6. Möttes av en glad och hungrig biddy som typ stod och käka spån... Hon har inte haft några kolik symptom idag iaf vilket är väldigt bra. Skall hem till stallet nu och har massa att fixa!


Film

Döm oss nu inte för hårt, vi har mycket kvar att jobba med men vi har kommit en lång bit på vägen! 

Som ni ser kommer vi helt fel på andra hindret i omhoppningen men han är snäll och hoppar ändå! :) Finaste <3

kommentera på nu då!! :)
/ Emma

programträning

Idag var det programträning med dressyrlaget som sagt. Även första gången jag red i dressyr sadeln, kändes inte riktigt som att jag kom runt honom men jag antar att jag vänjer mig. Astan var lite trött från igår tror jag men han gick fint ändå. Måste säga att jag var väldigt nöjd med honom. Visst att jag hade velat ha något mer energi i steget men han gick fint ändå. Galoppen som vi haft sånna problem med är det som jag tycker känns bäst nu.

Nu är det bara att träna på! Ska antagligen träna för Lisa (värdens bästa dressyr tränare haha) i veckan! Det är alltid lika roligt!


bild från i våras

Fråga

Hej jag har lite bilder på dig och Astan från herrljunga, vill du ha dem? vart ska jag skicka dem isåfall? :)

Gud vad roligt! :) du får gärna skicka bilderna till [email protected] ( mobba inte mailen haha). Jag tar tacksamt emot alla bilder ni skickar! :D

/ Emma

tidsinställt

Är antagligen på väg till stallet just nu! Programträning med dressyrlaget! Har även en ny dressyrsadel nu, inte alls så skön som den andra, hoppas det känns bättre när jag vant mig vid den. Annars är det bara att byta eller bara o bara.... Vi ska iallafall tillbaka om ca 12 veckor då hon vill se hur han ändrats i kroppen, ska bli spännande!

Hörs sen! Glöm inte att kommentera om ni vill ha film :)

bilder

omhoppning... haha
omhoppning....
astans nya kärlek...
inte jätte bra bilder men bättre än inget, om det finns intresse från er så kanske det kommer upp en film imon! annars blir det ingen!
kram Emma

Resultat Herrljunga

L:C
Var fin på framridningen, kanske lite segare än vad jag ville men han lyssnade väldigt bra ändå. Inne på framhoppningen, herre jisses vilka fina språng haha räckte med att hoppa ett på varje så va jag nöjd.

Inne på banan var han jätte fin, dog inte som han har en tendens att göra ibland på tävlingar. Kanske att han blev lite seg på några hinder men vaknade till snabbt igen. I omhoppningen kan man väll säga att han räddade mig lite, svängen till andra hindret blev lite snävare än jag tänkt men han hoppar ändå tappar stigbygeln och nästa sväng blir även den snävare än planerat haha Dubbelnolla och VINNER! o gud min lille prins!
L:B
Nu var han trött det kände jag redan inne på framridningen så rider inte fram så mycket, Inne på framhoppningen får jag återigen samma underbara känsla som innan. 

På banan känner jag bara att han blir tröttare och tröttare, men han hoppar alla hinder utan att ens titta på dom! kommer helt fel på näst sista i omhoppningen stort språng tappartyglarna missar därmed den snävare svängen, hoppar sista hindret och dubbelnolla även denna klassen! 6:a slutade vi tror jag dock inte många tiondelar från placering. 

Är otroligt nöjd med denna dag! det är detta vi har strävat efter, att bara kunna ha hyfsat säkra nollor på denna nivån, säger inte att det släppt helt men det känns inte svårt när man kommer in på banan utan både jag och Astan går in med lite självförtroende och känner - vi klarar detta galant! såå skönt!
kan inte heller säga att det va de snyggaste rundorna vi gjort haha!
mer bilder kommer!
/ Emma

Bästa bästa bästa

Finns inte ord för hur mycket jag älskar min ponny! 

bilder och resultat kommer sen! måste städa mitt sjukt stökiga rum nu!
/ lycklig Emma

Ali

Red Ali idag, en storhäst i stallet eller stor och stor haha han är inte jätte stor, men ganka mycket större än Astan iallafall. Gick ganska bra, måste säga att han gjort stora framsteg sen sist jag red honom, iallafall i skritten. 

Fixade även Astan inför imon, fick bli knoppar i manen han ser så slarvig ut när han har manen utsläppt för den flyger åt alla håll den ligger inte sådär perfekt som den gör på vissa hästar. Dock har han en lite lös sko vi får se om det håller annars blir det ingen tävling, men jag tror det ska gå bra! ( RIDER SJÄLVKLART INTE OM JAG TROR ATT DET SKULLE SKADA HONOM!) Hade tänkt ta kort på all ny och fin utrustning men det fanns ingen tid för detta tyvärr!
/Kram Emma, ni glömmer inte kommentarerna va? :)

bloggning på topp ?

Inte direkt ;) inte från min sida iaf haha!
Men tycker att man ska njuta av det sista av sommarlovet och inte bara sitta vid datorn, sen lyckades jag ramla med moppen också i förfgår så hela den dagen gick i princip åt att ligga i soffan, hade svårt att röra armarna för gjorde så förbaskat ont men nu har det värsta gått över, bara massa skrapsår och blåmärken kvar :)
På ridfronten står det lite stilla just nu, får nämligen inte rida på bett eftersom tänderna är utdragna och hon fattar inte riktigt hur man ska göra när man har bettlöst. HAr testat både hackamore och sånt som trycker på sidorna.. Hackamoret var det som fungerade bäst. Får se hur jag gör idag.. Det regnar förskräckligt iaf..
går ej att ladda upp bilder. BLOGG.SE DAMP
/ caroline

Fråga

Kan ni inte berätta om hur det var på det lägret? Hur många dagar, kosnaden, osv. ?? :D

Självklart kan jag göra det!

I tre dagar var vi där, två ridpass per dag. Ett markarbete/dressyr och ett hoppning. Vet inte riktigt vad ni vill veta haha. Kommer inte riktigt ihåg vad det kostade men runt 2000 va det lite mindre tror jag. Vi var 11 st som var med och på markarbetes passen var vi i 2 grupper och i hoppningen 3.

Har ni några mer frågor får ni gäna ställa dom! :) Som sagt så var det sjukt roligt och lärorikt!

/ Emma

tralalalla

Imorgon blir det en heldag i stallet! Tar tåget upp på förmiddagen och åker hem på kvällen. Har ni något speciellt ni vill att jag ska blogga om? Är ju lite ny som bloggare så ni får gära komma med lite förslag! :)
hur sööt får man bli?

/ Emma

SÄLJES

Säljer nu mitt svarta Dyon träns då jag köpt en ny brun sadel. Fint skick! säljer det för 750 kr + frakt ny pris ca 1200.
Vid intresse maila mig [email protected] vid intresse kan fler bilder fixas.
/ Emma

dagens Astan

Prövade att rida på hackamore idag, det var väll inte jätte lyckat... Tror inte riktigt han fattade grejen haha. Så det fick bli ett ganska lugnt ridpass idag med mycket öppnor/slutor och skänkelvikningar och endel ökad och förvändgalopp. Han var ganska pigg så det va bra!

/ Emma


Stallet

Nu bär det äntligen av till stallet, ska antagligen rida dressyr. Tar med kameran så jag kan ta kort på grejerna som ska säljas.
/ Emma

bilder från sandras träningsläger - Emma och Astan

Något av det roligaste jag gjort va att hoppa banan sista dagen! Banan låg på 1m och Astan bara kör på, tvekar inte en sekund har mycket egenbjudning tror jag log igenom hela banan haha! Det var den bästa rundan vi någonsin gjort tror jag, vilken känsla!
Hela "lägret" var så otroligt roligt och givande! Astan blev bara bättre och bättre för varje ridpass, han som annars kan bli lite trött när  man rider "för mycket".
/ Emma glöm inte att kommentera massa nu! :)

typiskt

När vi var och provade sadlar i helgen fick vi bara med oss en av sadlarna hem - hoppsadeln. Dressyr sadeln blev kvar för de behövde stoppa om den. Men så ringer mamma till dem idag och frågar ifall de var klara med den så säger de att de tycker att vi ska prova ut en ny sadel, de tyckte inte att den låg tillräckligt bra, dom trodde att det skulle funka om man stoppade om sadeln lite,  men så blev det tyvärr inte. Så vi ska tillbaka dit efter tävlingen på Lördag igen. Synd för jag gillade den sadeln väldigt mycket och den var inte särskilt dyr. Får hoppas att vi hittar en lika bra eller kanske bättre om vi har tur!

Jag vill verkligen ha en dressyr sadel så jag kan "rida in" mig lite i den innan tävlingen nästa helg!

ojoj

Har inte kunnat blogga idag för internett har varit heldött här hemma haha, men nu funkar det som tur är!

Red iallafall ut idag med Lisa,Ylva och Carina. Astan var så sjukt pigg hahah! kändes som att han skulle expodera vilken sekund som helst. Så kommer Ragge i flygade fart bakom oss och Astan får världens adrenalinkick typ och gasar iväg men så stannar dom framför så vi flyger nästan ner i diket, hjärtat i halsgropen! 

Ös regna gjorde de också sista 20 minutrarna....

Sen va det dressyrlagsträff också, mysigt! Alla är så himla snälla och roliga som ska vara med, Vi kommer ha riktigt roligt kan jag lova!! :)
Lite fräck bild som Lisa har tagit!
/ Emma

dagensridpass

Idag var det hoppning/styrketräning som stod på schemat för Astan, till en början var han ganska seg men vaknade till sedan. Jobbade mycket i en samlad rundgalopp och skuttade över låga hinder och stutts. Hans galoppkvalité har verkligen förbättras, framförallt den lite kortare galoppen, den lite större galoppen behöver fortfarande endel arbete. Han skulle hoppa ifrån ganska nära för att få ta i lite extra och det funkade riktigt bra, travhoppade även lite och red som en 8:a över ett hinder och hoppade snätt och lite snävare svängar ibland.

Ridpasset var uppbyggt mest för att få lite styrketräning och lydnad vilket jag tycker gick bra!

Red Kwanza lite också och gud vad pigg hon var haha, supper roligt! Men hon drog ändå inte iväg utan lyssnade bra.


 En bild från i vintras typ oktober tror jag, gud kolla mitt hår haha


sprid

Från Djurambulansen i Göteborg 2011-08-16: VARNING!! LILLA EDET!! HÄSTAR SKURNA! Sprid vidare detta då häst blivit kraftigt skuren i underlivet igår. Håll koll på era hästar, även den minsta hästen har blivit skuren på bakbenen o i ansiktet! SPRID DETTA SNABBT !!

bilder från sandras träningsläger








/ caroline


kommenter uppskattas ;)

dålig uppdatering från carolines sida

Sjukt dålig uppdatering från min sida idag, tur att emma vart så aktiv!!!
HAr inte kunnat blogga i princip med tanke på att jag inte ens vart hemma. VAknade hos min kille och åkte sen direkt till mammas jobb så att vi kunde åka och hämta våran prinsessa som stod på Åby. Efter det så åkte vi direkt hem och hämtade mitt kvitto till kungälv för att vi har lämnat in begagnade grejer som nu är sålda. Vi fick även med oss ett superfint innetäcke med oss hem, brun-beige rutigt och även en sadel som vi skulle prova, prestige - golden star. Sen åkte vi direkt upp till stallet och prova sadeln och kors i taket den passade! Skall rida imorgon i den också :)


hmm....


Det finns så grymt mycket snygga stigbyglar, men dom är ju så otroligt dyra och jag vet inte riktigt om jag tycker att det är värt pengarna, men samtidigt så är dom vanliga med gummisnodd på sidan otroligt fula och tråkiga enligt mig. Svårt val....
/ Emma

Vill ha!

/ Emma

Carro & Biddy

två riktigt kassa bilder från när Carro tävlade men tänkte att det var bättre än inget haha
/ Emma

Bloppis!

Nu när jag har brunt läder istället för svart har jag troligtvis endel till salu! Något ni skulle vara intresserade av?
/ Emma

dagensridpass Astan

Red som sagt ut idag, Skulle ha klättrat lite men ridskolehästarna gick i den hagen så det fick bli galoppträning på sjörundan istället. Tränade mycket galoppfattningar från skritt, korta galoppen och länga. Det gick faktiskt riktigt bra! Han var pigg och positiv hela ridpasset. 

Red i den nya hoppsadeln idag för första gången på "riktigt". I Galoppen fick jag jätte bra stöd för skänkeln, mycket bättre än den förra sadeln, men i traven däremot kände jag bara hur jag lutade mig framåt mer än vad jag brukar och att skänkeln inte låg riktigt bra... Men det var nog mest för att jag hade så långa läder haha stiglädrerna va så sega så kunde inte ändra dom så det blir nog mycket bättre imon!
// Emma

Övernattning för Biddy

Åby valde att behålla henne över natten, kändes lite snopet för verkligen ingenting vi räknat med. Dock är det absolut ingenting allvarligt. Anledningen till att vi åkte dit var för att dra ut två vargtänder som störde. Den ena fick dom typ efter en timme och den andra höll dem på med i nästan 3 timmar utan resultat så dom skall fortsätta imorgon istället.
Kändes lite jobbigt att åka hem utan henne, vet ju att hon har det bra där och att dom tar hand om henne men endå.. Vet att hon litar så otroligt mycket på mig och tänk när hon "vaknar upp" från allt lugnande och är på en helt främmande plats med främmande människor.. Ne usch nu får jag sluta, det är bara en natt och hon har det säkert jätte jätte bra!!


/ caroline

Astans vecka


tipps!

Ett litet tipps...
Head and shoulders schampo till vita hästar! Fick tippset av en i stallet och det funkar kalas bra! Astan blev supper vit och otroligt len! Astan är alltid så smutsig så får tvätta honom 2 gånger så andvände först grönsåpa och sedan detta!

Visste ni att....

visste ni att...
* Jag är ordförande i Nääs rf ungdomssektion
* Jag har två supper söta kaniner
* Jag har fobi för spindlar
* Jag gillar att träna
/ Emma

Tack!

tack så jätte mycket för alla fina kommentarer! Forstätt gärna så, blir riktigt glad av att läsa dem! :)

På väg till Åby hästklinik.....

img_5498 (MMS)

På väg till Åby hästklinik.....


löshoppning

Bild och film från när vi löshoppade i vintras, Inte de roligaste Astan vet haha men hoppa kan han!


Varför?

Varför slutar jag rida på framrdningen till dressyren?

Jag tror att det är för att jag spänner mig och vill så gärna att allt ska gå så bra som det gör på träning och att han ska gå så bra som jag vet att han kan istället för att rida ordentligt så han kommer dit jag vill. Om man kollar på bildern från dressyrtävlingen ser man att jag "släpper handen och benen och då ser man att han går i en väldigt öppen form, när han gör de ser det inte lika lätt ut och fint ut, han arbetar inte heller på samma sätt med bakbenen. Om jag istället har kvar stödet i handen och rider mer med hela benen och sätet så han kommer i en mer stadig och rund form så känns det som att vi är ett allt går så lätt. 

Jag tror att det handlar mycket om att jag ska vänja mig vid att tävladressyr och verkligen plocka fram dressyrtanten inom mig.
Nu är det hårdträning som gäller! Och det ska bli så roligt, längtar tills vi har hämtat hem dressyrsadeln så jag kan rida ordentlig dressyr och jobba med allt! Hur kul hade det varit om allt bara gick som man ville? Det hade varit roligt ett tag men sen då? Problemen får än trots allt att känna glädjen i en riktig framgång! En framgång behöver inte vara att rida en msv på 89% , det kan lika gärna vara att man kan genomföra ett LC program utan att glömma av vägen.

Jag vet att vi kan och jag vet att det går!
här ser man när han får med sig bakbenen, formen är inte så bra men en sak i taget...



Svar på fråga...

fick ni nån sorts ersättning för sadlarna eller fick ni betala nya sadlar helt själva??

Vi kommer antaglien få ut endel på försäkringen, alltså hemförsäkringen. Vet inte riktigt hur det fungerar faktiskt.

Kram Emma

bilder - dressyr tävling

HAHAH jag bjuder max hahah
Hinner inte fixa mer bilder nu

varför denna eviga rubrik?

Förlåt för den kassa uppdateringen men jag har verkligen inte haft tid!

Idag kollade jag som sagt på tävlingarna på Partille rk. Alla Nääsare var riktigt duktiga och Lisa fixade hem ännu en fin placering haha :D

Åkte sedan till stallet, tömkörde Astan idag eftersom att alla sadlar är hemma för vi vågar inte längre ha dem i stallet... Men det var egentligen bara bra att han fick tömköras, han behöver det och han var riktigt duktig. Lite dum i ena galoppen men annars gick det bra. Gjorde mest lösgörande arbete så som öppnor och skänkelvikningar. Det är oftast det jag tränar mest på när vi tömkör, Astan tycker det är väldigt jobbigt med sådanna rörelser och då är det bra om jag inte sitter på utan att han får arbeta ordentligt med hjälp från marken istället för ryggen.

Nu sitter jag här, helt slut! Ska fixa lite bilder och fler inlägg!
/ Emma

resultat

Var som sagt och tävlade i partille idag, har ingenting att nämna om dagen igentligen för hade INGA krav på henne typ och jag märkte direkt att hon var super spänd så fort vi kom dit.
Blev uteslutna i bådsa klasserna. Hade inte väntat mig så mycket annat egentligen, gör detta för att  vänja henne och ge rutin, inte få några resultat.
Har film men känns inte som att det är någon ide att lägga ut den haha:)
Bilder kommer upp när emma har skickat :)


/ Caroline

bara för att min syster är bäst!

länken till ylvas blogg funkade tydligen inte så ni får den igen för hon e bäst! :D
http://ylvaochrebeckas.blogg.se/

film från igår

film från hoppningen igår!


KAOS!

Det är bara förnamnet på denna dag! Börjar med att vi har räknat fel på en timme så vi är sjukt stressade, sen märker vi att mina sadlar är borta... suck, märker även att mängder med skåp är uppbrutna.

Sadelproblemet löste sig hyfsat, fick ta Ylvas hoppsadel och Ylva fick ta Princes, den låg hyfsat bra endå så det funkade, men jag hatar att rida dressyr i hoppsadel, jag klarar inte av det!

Väl på tävlingen börjar väll allt helt okej, hinner fram i tid och behöver inte stressa. Men har noll koll på tiden när jag rider fram för Kwanzas sko satt löst så dom fick dra av den, jippie. Snabbt in på banan, eller a där man väntar. Så till resultaten....

Kan inte säga att jag är speciellt nöjd egentligen, men med tanke på allt som hänt och att Astan faktiskt hade en anledning till att vara trött idag så var det endå helt okej ( Astan har boxen brevid sadelkammardörren där dom sprungit fram och tillbaka o låtit massa har han nog inte sovit så bra, han somnade nästan mellan klasserna stackarn).

LC:1 Som sagt var han lite trött och även ganska spänd, men rider igenom programet utan några "stora missar" och får 64.(kommer inte ihåg decimalerna faktiskt). Fick samma procent som den som vann men kom 2:a!

LB:1 Kändes riktigt bra på framridningen så hade en riktigt bra känska faktiskt. Men när jag "ridit runt" lite inne på banan sten dör han haha Men rider egenom programet i snigelfart haha får typ kassaste procenten haha 56 något.

Åker till Sandris på vägen hem, stackars lille trötta ponnyn får prova massa sadlar, hittar iallafall två sadlar, en hopp och en dressyr. På Sandris skötta Astan sig nästan exemplariskt, kämpade emot tröttheten och gick jätte fint när vi prövade alla sadlarna bäst e han! Ska fixa bilder någon dag! Kan inte vänta tills jag får rida i dressyrsadeln och träna dressyr igen haha!

Lite rörigt inlägg men jag är sjukt trött så det får bli så, imon ska jag upp till Partille rk och hjälpa Carro och heja på alla som ska tävla där imon, tar ju typ max 30 min att gå dit ( GÖTT) haha :)
Internet funkar typ inte så får inte in några mer bilder idag, de kommer imon!
måste även säga stort grattis till mina kära vänner Lisa och Allis som gjorde mycket fina rundor (säger man så i dressyr?) och även fick väldigt fina placeringar idag! :D
kram Emma

äntligen hemma!

Lååång dag i stallet, dock mycket väntan pga att poliserna skulle säkra brottplatsen med bevis odyl. När det var klart kunde jag börja packa och putsa. Han ej rida idag utan släppte henne bara i pd och longerade lite i grimma. Kom inte åt någon utrustning så fick bli som de blev haha. Hon var nog glad vilket som, jäävlar va hon bocka och drig runt i padocken..

Packade ner det vinröda JW schabraket med luva :) det har en guldkant så passade på att ta mitt glengordonträns med guldswarowski pannband. Blir nog fint:)

ska duscha och äta nu , men packa ihop de sista sen blir de deg framför tvn och sen nana:)


Valde schabraket som är överst på bilden :)

Herregud precis innan jag åker till stalle...

img_2423 (MMS)

Herregud precis innan jag åker till stallet så läser jag på Facebook att det har vart inbrott i stallet och att cirka 16-17 skåp blivit uppbrutna. Kommer upp och får reda på att mitt skåp denna gången inte har blivit uppbrutit. Vid förra inbrottet var mitt skåp det ena som dom hade gått in i, som tur var blev ingenting stulet den gången. Vid detta inbrottet verkar det som att dom bara inriktat sig på sadlar... Fy vad läskigt. Är avspärrat i sadelnkammaren nu för en tekniker skall komma senare och säkra brottsplatsen.. Jag som hade tänkt fixa allt för imorgon i tid för en gångsskull haha. Aja får bli senare


idag

Astan fick vila idag men en liten promenad blev det endå. Fixade allt inför tävlingen imon (den är i Grästorp för er som undrade), knoppa,tvätta osv. Knopparna blev nog de fulaste jag gjort på länge haha och alla lär väll ha gått upp till imon så jag får göra om dem endå... jaja Astan var pigg och glad idag iallafall.

Ganska ointressant inlägg måste jag säga haha! Båda kamerorna åker med imon så förhoppningsvis blir det både film och bilder till er! :)
finaste <3
/ Emma

hoppningen idag

Herregud jag vet inte ens vart jag ska börja, var helt underbart att hoppa henne idag, kan inte säga att det gick utmärkt för det gjorde de inte, hon var överallt och ingenstans mellan hindrena men själva sprången WOW säger jag bara, sån kraft i sprången och ändå känns det inte som om hon tar i.
Hoppade en liten bara började på 70 cm och höjde upp sen upp till 1 meter. Har aldrig hoppat en bana på en meter innan haha och kände att det kanske var dags att hoppa det nu innan söndag ;)
Så himla underbar häst har jag som verkligen inte ger upp, hon kämpar verkligen och gör allt jag ber henne om fast på sitt egna lilla sätt haha. Man kan ju inte lyda till 100 % tycker hon !! haha

Håller på och lägger in filmerna på datorn nu, ska se om ja hinner slänga upp någon idag :)
döm oss inte bara för första hoppningen på 2.5 vecka och hon är fortf oruttinerad:)

Nu åker jag till stallet, skall hoppa. Ska...

img_5459 (MMS)

Nu åker jag till stallet, skall hoppa. Ska ta med kameran så kan mamma nog filma lite!! :)


bilderna jag lovade

bilderna från utb hoppningen jag lovade er, tack Amanda för bilderna!
kram Emma

minibildbomb

Tänkte slänga upp en liten bildbomb från när jag och Astan var med på en terrängtränging på Hajjerna. Både jag och Astan älskar de! Det är så sjukt roligt! Hoppas snart att jag kan ta mitt fälttävlanskort så vi kan åka ut på någon liten tävling!
tror vi kom lite fel haha
Kram Emma

ridpasset idag

Skall alldeles strax gå och lägga mig, sjukt trött har jobbat hela dagen sen 7 i morse och sen åkte jag direkt till stallet och var hemma vid halv tio..
Supersöt var hon när jag kom för hon har nämligen börjat gnägga på mig, och jag står i ett rätt stort stall och ändå lyckas hon höra min röst/mina steg på flera meters avstånd, pluttihäst så gullig!!
Ridpasset var väll inte lika underbart haha, en riktig surkärring var hon idag, trav arbetet gick rätt så bra, red mycket öppnor/slutor och skänkelvikningar för att få henne mjuk. Är väldigt noga med att göra det varje dag, känns som man jobbar igenom hela hästen då!! Galoppen var åt skogen, kunde knappt galoppera 3 meter på spåret innan hon antingen bröt av, bockade, sparkade bakut, bytte galopp eller helt plötsligt tryckte sig in mot mitten. Men jag vet ju att galoppen är hennes svaga punkt just nu. Hon är inte så gammal heller så lät det enkelt vara och gjorde det bästa av situationen
Men gud vad jag älskar min häst, kommer bli en riktig stjärna en vacker dag!


bjuder på en bild haha!

Någon mer än jag som märkt att det väldigt kallt ute? Rått i luften och "höst/vinter" luft. Brrr.. Hade på mig jätte mycket kläder i stallet idag!

/ caroline

dagensridpass

Bästa ponnyn! Gud vad jag älskar honom helt sjukt!
Red som sagt igenom LB:1an och det gick väll ganska bra, skulle vilja ha en något högre form på honom men annars skötte han sig bra. Han har verkligen börjat bli pigg nu och det är riktigt roligt! Visst han är ingen ponny som står och stuttsar på stället och bara väntar på en chans att springa iväg, men han är sammarbetsvillig och har mycket egen bjudning, hoppas att de håller i sig! :)

Tänker dock inte sätta för höga förväntningar på mig själv och Astan inför helgen. Jag har absolut ingen aning om hur det kommer gå med tanke på att vi inte tävlat dressyr på evigheter.
Bild från dressyr km tror jag

/ Emma

Planering

Idag torsdag: Ridning i pd, sen skritta ut en liten sväng. Jobba med att få ordentligt lösgjort och mjuk i sidorna.
Fredag: Hoppning, bana och lite titthinder. mamma hjälper mig:)
lördag: Rida ut
Söndag: tävling i Partille. Tävlingsdebuten och allt hehe. Hoppa 90-1 m :)

Anledningen till att jag hoppar så nära inpå söndag är för att hon råkade ut för en olycka för två veckor sen så har stått i några dagar men är helt bra nu och igång. Men kändes för tidigigt att hoppa innan fredag, så det fick bli som de blev denna gången.

Inte så många starter på söndag tror jag så blir att gå upp tidigt, håller tummarna för att vädret skall bli bra.
Idag när jas kommer till stallet ska ja fundera ut vilket scahbrak osv jag ska ha! Även fast det bara är en liten pluttävling så är det alltid lika kul ;)
:)

Och jag håller tummarna för alla i helgen som åker till SM idag, speciellt klara :d fast elvira också såklart!!! :)

/ caroline

film

blev ingen musik tyvärr.... och så missade jag att ta bort ljudet på en del haha så ni får Emilias och Carros fina prat i bakrunden haha!

Programridning

Idag står det dressyr på schemat, måste träna lite på dressyrprogramen inför helgen. Första dressyrtävlingen på ett år, det ska bli väldigt spännande och roligt då vi är ett litet "ponnygäng" från Nääs som ska dit.

ingen jätte bra bild, men bättre än ingen!
Kram Emma

resultat utbhoppning

80 cm

Han kändes bra på framridningen, dock tog det väldigt mycket längre tid än vad jag räknat med så det blev en väldigt lång skritt paus innan jag hoppade fram. Väl inne på banan kändes det rätt bra faktiskt, svängarna kändes som att dom blev väldigt "tvära" eller vad man ska säga. Men han var inte seg eller tittig vilket är väldigt bra!
En cr!

90 cm
Kändes väldigt bra på framhoppningen tog bara något språng eftersom han redan var igång. Inne på banan kändes han bra, fick dock ett stopp på 5:an efter de gick de jätte bra, han bjöd på hindrena och jag kunde lita på honom.
Så 4:a fel denna rundan.
Måste ändå säga att jag är väldigt nöjd! Han var inte tittig och gick bra fram för skänkeln och de är detta vi har jobbat mest med!
Film och bilder kommer imon!
kram Emma

stallet strax

Skall snart bege mig upp till stallet, det är utb hoppning idag så ska försöka hinna rida innan den. Egentligen skulle jag vart med men i och med att hon stod hela förra veckan pga smäll huvudet och näsblod så är hon inte helt igång än.. Andrea (från ponnyochryttare.se) kommer med sin sadel så skall prova den på Biddy, behöver en ny sadel och hon har ganska svår rygg så det är jobbigt att hitta en sadel som passar.
Någon som har tips på en sadel som passar hästar med HÖG manke, rak och relativivt kort rygg ? hehe
KOmmer vara i stallet hela kvällen för skall kolla på clirren :)

/ caroline

Utbildningshoppning

Idag är det utbildningshoppning på Nääs som gäller! Det ska bli riktigt roligt, har inte hoppat sen sandra lägret som slutade för ca 1,5 vecka sen. Hoppar 80-90 och hoppas på att mamma vill filma!
bild från Sandralägret

presentation caroline

Nu när emma gjort en presentation av sig får jag väll passa på att göra en också. 
Caroline Liljenberg heter jag och är född 92, alltså 18 år. Men har dock alltid känt mig yngre, har alltid umgåts med yngre personer osv. Menmen, jag bor i Floda som ligger 3 mil utanför göteborg, har min häst uppstallad på Nääs ryttarförening som också ligger i Floda, har hållt på med hästar i 15 år och har alltid hållt till på nääs RF.
PÅ fritiden är jag med mina vänner, festar, shoppar, är med min pojkvän men den mesta tiden går självklart till hästen.
Jag sen ca 3 månader tillbaka en häst som heter Fresco Swing Diamond, hon är ett 5 årigt sto som är importerad från Irland. Biddy som hon kallas är bara bara riden som 4 åring eftersom hon fått ett föl för ett halvårsen i Sverige som heter Fresco Pilutta.
Biddy

Hoppningen har alltid vart en självklarhet för mig och det är det jag "satsat" mest på. Har haft 3 olika ponnys och två storhästar, varav biddy är den ena.
Innan jag köpte/lånade en egen ponny red jag en ponny åt ridskolan, nämligen Astan ;) som emma äger nu haha! Tävlade och tränade honom en del för att han inte riktigt passade som lektionshäst. Detta varade dock inte så länge eftersom fam. bergström senare köpte honom ;)
Tävling i nääs, 2008 tror jag

Min första ponny som vi lånade hem var c ponnn Alex, född 96. Tillsammans tävlade vi lite i hoppning. Hade honom cirka ett år tills jag växte ur honom.  Vi utvecklades enormt mycket tillsammans och saknar honom otroligt mycket, en ponny med mycet personlighet som var mycket enkel att ha och göra med med som verkligen krävde sin ryttare i ridningen.
Alex och jag i Herrljunga, 2009 tror jag...

EFter det var det dags för d-ponny, vi hittade en ponny nere i Kalmar vars namn var Midskogs Dartanjang, jag tog lånade hem honom som ett projekt. Jag kände att det inte riktigt var läge att köpa någon ponny med tanke på att jag hade så få ponny år kvar.
Dartanjang var en extremt svår ponny som antagligen inte blivit rätt riden tidigare i livet. Han var väääldigt het och känslig, det var som en balansgång, minsta snesteg och man föll tillbaka ner.Han var född 95, så med andra ord till åren och då är det mycket svårare att förändra en häst när den blivit fel riden i så många år. Jag hade honom i ett år han också, men insåg tillslut att detta var nog i ponnyn för mig. Ibland gick det superbra, ibland mindre. Under sommaren utvecklades han nått extremt men sen kom hösten och vintern och han lyckades åka på skador i hagen. När vi väl satte igång i Januari så var vi tillbaka på ruta ett. Vi tävlade upp till LB i hoppning. En mycket godhjärtat och fräck ponny.
Jag oc datten i nääs, aug 2009

Efter dartanajang var snart mina ponny år slut. Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra, om vi skulle ta hem en till ponny de sista året eller gå över till storhäst. Men hur som helst slutade det med att vi tog hem en ponny för försäljning, Rivers Pride, d-ponny född 96. Ett fullbod som var ett extremt envist sto men med enorm kämparglöd. HOn var grym i galopp och hade vunnit både sm och nm. Kan säga att det var en härlig känsla när man red ut och ökade farten lite och hon galopperade förbi alla med stor marginal haha. Jaja, iaf så var väll inte hoppningen hennes grej ;) men lite lyckades vi med iaf. En mycket söt ponny!! :)
Jag och Pride i grästorp, 2010 tror jag

Efter pride tog vi hem en storhäst på foder, Duchesse, född 05. Alltså en unghäst. Har inte så mycket att säga om denna tiden.. En häst med mcket energi och mycket nerver. Det gick bra till en början men slutade tyvärr med att gamla skador sen unga år gick upp.. Så bestämde oss för att inte köpa henne. Vi hann ine göra alls mycket tillsammans.
och sen köpte vi alltså biddy och nu är vi där vi är idag :D
/ kram caroline

Presentation Emma

Mitt namn är Emma Bergström och är 16 år. Jag och min lilla syster har två c-ponnyer tillsammans, Astan som är vår egna och Mörkbaks Kwanza som vi har på foder.

 

Jag började rida på ridskola för ca 10 år sedan, vi red först på Partille men bytte sedan till Nääs då de inte hade några ponnyer på Partille. På ridskolan red vi i ca 8 år och nu står både Astan och Kwanza på Nääs.

 

Astan född 1998 maxad c-ponny
Astan är den av dem som jag rider mest, eller nästan bara. Vi köpte Astan ifrån ridskolan sommaren 2009. Jag red Astan väldigt mycket redan när han gick på ridskolan, jag var en av de få som faktiskt ville rida honom... Jag hade honom i hoppspecialen där vi även fick åka ut och ”tävla”, och jag var fast! Det va honom jag ville ha! Och på något sätt gav mina föräldrar med sig och då var det bara ett litet ”problem” kvar… Ylva haha hon var inte riktigt lika förtjust i honom som jag, men tro det eller ej så bestämde hon sig för att hon faktiskt ville ha honom och nu är hon lika fast som jag haha!

Första dressyr träningen, kan inte fatta hur fet han var haha

Min och Astans första lokala hopptävling blev inget att hänga i granen, jag ramlade av på typ 5:e hindret kanske? Men nu i efterhand tar jag faktiskt på mig de, jag styrde taskigt mot ett hinder som stod mot ett staket.

Men nästa tävling gick desto bättre! En 6 :e plats i första omg i div II där de va 32 starter! Det är något jag aldrig kommer glömma!

 

På hösten märkte vi att det var något som inte riktigt stämde, han ville inte längre hoppa och det visade sig att han hade en inflammation i ena frambenet. Och han fick vila och när han var bra valde vi att sätta igång honom väldigt långsamt utan stress.

 

Vi tävlade lite men inget funkade, vi fick inga bra resultat och ingen bra känsla. Men div III dressyren började och LM och äntligen lite framgång!

 

Vi var med i Lerums mästerskapen där det faktiskt gick riktigt bra, vi kom 3:a i Dressyren 3:a i hoppningen och 3:a totalt, även om det var felräknat och jag inte fått poäng på allt i dressyren märkte vi några dagar senare hahah!

Första hopptävlingen


Sen var det div III Dressyren där det gick riktigt bra, jag och Astan gjorde våran första ”riktiga” dressyr tävling. Det gick riktigt bra den tävlingen och vi VANN på 70.37%. Och laget kom 2:a

Andra omgången gick också bra och även här kom laget 2:a och jag och Astan vann våran klass.

 

Tredje omgången däremot har jag bara dragit ett stort gigantiskt streck över! Inget funkade, han var rädd för domarbordet och jag red programet på ¾ av ridbanan hahah. Laget kom 3:a denna omgång och Totalt 2:a gissa om vi var glada!

2011

Tävlingarna har faktiskt gått galant och jag hoppas verkligen att de håller i sig!

Kwanza född 1998 c-ponny

Har inte så jätte mycket att skriva om henne då jag knappt tränat henne och inte tävlat. Men om ni vill följa henne så kan ni gå in på min systers blogg.

Så, hoppas ni fått er en liten bild om vem jag är och vad vi har för ponnyer och jag hoppas även att ni kommer stanna kvar här på våran blogg!

Kram Emma

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0